неделя, 23 ноември 2014 г.

Баница със спанак и ориз

Колко от вас, като се каже баница се сещат за ориз :((  ! И аз така реагирах, когато за първи път чух, че има такова нещо. Да, ама неее..... то се оказа невероятно вкусно. Аз я модифицирах малко, като добавих и спанак. Вкусно и полезно!





Необходими продукти:
1 пакет фини кори "Белла-Фамилия"-500гр.
4 яйца
300гр. пресен спанак
250гр. сирене
1ч.ч. ориз "Балдо"
250 мл. газирана вода
100мл. олио + 125гр. масло.

Задушаваме спанака с част от маслото. Ориза се измива със студена вода и се слага във вряща подсолена с 1ч.л. сол вода в съотношение 1:4 /ориз : вода /. Малко преди да изври напълно водата се прибавя задушения спанак и се сваля от огъня, като се оставя да се охлади.
Сиренето се натрошава. Разтапяме маслото в олиото и започваме да редим баницата.
Намазняваме тавичката. Слагаме две кори и мажем от мазнината, после пак две кори и мажем с мазнина. Така нареждаме 1/4 от корите, след което слагаме 1/3 от плънката и от сиренето и продължаваме да подреждаме отгоре кори.Така нареждаме цялата баница, като плънката със сиренето се разпределя на три места.
Режем на квадрати, както се вижда на снимката.
Разбиваме 4-те яйца и към тях добавяме газираната вода. Заливаме баницата докато сместа още кипи. Печем на предварително загрята на 190 градуса фурна.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар