четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Заешко задушено с домати и гъби
                                                                                   

1/2 заек /около 800гр./
4 скилидки чесън
1 глава кромид лук
200гр. пресни гъби печурки
1 и 1/2 консерва домати /буркан/
черен пипер на зърна
сух магданоз
мащерка
сол
пресен магданоз
1ч.л. захар
1ч.л. червен пипер

Месото се реже на порции и се задушава с кромида, виното, чесъна и гъбите. След като е готово се обезкостява и се връща в тенджерата и след като почне да се пържи се добавя червения пипер, доматите, черния пипер, мащерката и сухия магданоз. След 10 мин. слагаме и захарта. Оставяме да къкри на бавен огън още около 20мин. Овкусяваме на сол и сервираме поръсено с наситнения пресен магданоз.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар